Onze geschiedenis

Bekijk hieronder de tijdlijn vanaf 1900 tot nu en lees de gebeurtenissen en ontwikkelingen rondom De Turfvaert die de afgelopen jaren de revue hebben gepasseerd.

1900 het jaar waar het allemaal begon

Vanaf 1900 heeft de familie Jacobs het grondgebied waarop het huidige Landgoed De Turfvaert is ontwikkeld grotendeels in bezit gehad en omgeturnd van een heuvelachtig heide gebied in een agrarisch gebied. Met de aanleg van Golfpark de Turfvaert in 2009 is echter het gebied grotendeels weer teruggebracht in oude stijl. Het gebied is weer heuvelachtig, de heide doet z’n intrede en het kenmerkende schrale karakter van het gebied is eveneens hersteld. Ook zijn in die tijd lanen aangelegd die ook nu nog van betekenis zijn voor de structuur van het landgoed.

Verbouwingen door de jaren heen

Sinds 2016 heeft de Brasserie een extra ruimte erbij gekregen: de ‘keuken’ en de ‘woonkamer’. Zoals de naam van deze ruimtes wellicht verhuld was dit vroeger de keuken en de woonkamer van de familie Jacobs. 

Gedurende de jaren zijn er diverse kleine verbouwingen geweest. De bar en de keuken zijn uitgebreid, het terras heeft een gedeeltelijk overkapping en het terras is opnieuw betegeld. De woonkamer is voorzien van airco en heeft samen met de keuken akoestische wand- en plafondpanelen.
 

Genieten in de
voormalige boerderij

In de voormalige boerderij die dateert uit 1956 bevindt zich Brasserie De Turfvaert. Brasserie De Turfvaert ligt naast enkele monumentale eiken met een prachtig uitzicht op de golfbaan met zijn grote waterpartijen. Brasserie De Turfvaert is geopend sinds 2010, samen met Golfpark De Turfvaert.

De Brasserie heeft een volledige lunch, borrel en dinerkaart. Binnen zijn er ongeveer 100 en buiten op het terras zijn er ongeveer 120 zitplaatsen. 

Iedereen is welkom!

De heer Ad Jacobs is eigenaar en exploitant van Brasserie De Turfvaert. Samen met zijn vaste team zorgen zij voor een informele en gezellige sfeer. Brasserie De Turfvaert is uitermate geschikt voor feesten en partijen. Wij maken graag samen met jullie wensen een offerte op maat. Iedereen is van harte welkom in onze brasserie!

Tot ziens bij Brasserie De Turfvaert!